7 Eylül 2017 Perşembe

Seo Çalışmalarında Kurumsallık

Seo medyada Pareto yöntemini uygulamaktan kaçmamalısınız, içeriklerinizin tamamı ne şirketin yapısı dışında ne de içinde olmalı. Tam bir denge içerisinde gitmeli, bu yüzden Pareto yöntemi denenmiş ve analizler sonucu başarılı Kurumsal seo bir yöntem. Pareto yöntemi hakkında detaylı bilgiyi pareto nedir? ‘e tıklayarak alabilirsiniz.

Organik seo Egoların ezilmediği kurallarla bezenmiş kurumsallıklar yaşamı daha kolay, zevkli, verimli ve sürüdürülebilir hale getirir. Aksi takdirde öncelikle kişiler ve sonra da kurumlar ayakta kalamazlar.

Konu sadece kimin karar verdiği meselesi değil hatta ehil olmayan profesyoneller durumu daha da kötü hale getirebilir. Bakış açısı daha ziyade şirketin vizyonuna uygun uzun vadeli doğru hedeflerin belirlenmesi ve kritik paydaşlarıyla (çalışanlar, iş ortakları ve müşteriler) ortak menfaatler içeren stratejiler geliştirilmesi, tüm departmanların uyumlu politikaları ve sinerjik işbirlikleriyle tüm süreçleri beraberce yönetmeleri üzerine odaklanmalı. Bu çerçevede özellikle yönetici kadrosunun yönetsel yetkinlik ve liderlik becerileri ise olmazsa olmaz.

17 Oca 0 Kurumsallık sadece Aile Şirketlerinin mi ihtiyacı? Kurumsallık denince akla ilk olarak aile şirketleri geliyor. Adı üzerinde, bir aile tarafından kurulan ve yönetilen şirket. Küçük ölçekteyken sorun yok ancak bütün mesele büyüme ihtiyacıyla başlıyor. Zira artık münferit planlar (belki daha ziyade sadece kararlar) yerine şirketin tüm bölümlerini kapsayan ve bütünleşik iş planları, kritik maliyetleri ve sonuçları olan projeler, yatay ve dikey büyüme ihtiyacı ve daha nice yeni konular. Peki küçük ölçeği yönetme başarısı!, büyük ölçeği yönetmek için yeterli midir? Cevap: Belki (aslında büyük ölçüde hayır). Şüphesiz ki, kurucu patronun -özellikle sektör bilgisiyle birlikte- şirketini belli bir ölçeğe kadar büyütebilmesi, kendi içinde bir başarı hikayesidir. Ancak yerel kültürümüzün bir sonucu olsa gerek, patronlar görev ve sorumlulukları devrederken, yetkileri genelde kendinde tutmak ister. 

Tecrübeli profesyonellerin yönetim becerilerini takdir ederken, kendine uygun görmediği fikirlerini -hatta biat etmemesini- tehdit kabul edebilir. Bu durum ehil yöneticiler yerine, güvenilir ve sözü geçen kişilerle çalışmayı tercihle sonuçlanabiliyor. Bu da maalesef sonun (bazen son olmasa da, asla gerçekleşmeyecek hayallerin) başlangıcı oluyor. Bu durumdan yola çıkarak, kurumsallaşmadan ilk beklenen, görev ve sorumluluklarla birlikte, yetkilerin de paralel olarak belirlenmesi dolayısıyla da kişiye bağımlılıktan kurtulması oluyor. Bu durum gerekli olmakla birlikte, yeterli mi? Patron her şeye karar vermediği zaman şirket tamamen kurumsallaşmış mı olacak? Bugün patronlar tarafından yönetilen küçük ölçekli şirketlere aile şirketi denirken, cirosu göreceli olarak büyük olan ve profesyoneller tarafından yönetilen şirketlere ise kurumsal şirket tanımlaması yapılıyor.