26 Ağustos 2017 Cumartesi

SEO - Sakarya Eczacılar Odası

SEO bildiği gibi, SGK ile TEB arasında bağıtlanan ilaç alım protokolü, 31 Mart 2016 tarihinde sona
organik seo
Organik SEO
ermektedir. Yeni protokolün yapılması için her türlü çaba sarf edilmiş olmasına rağmen taraflar arasında bir uzlaşma bugüne kadar ne yazık ki sağlanamamıştır.


Organik seo Basın Mensupları, Türk Eczacıları Birliği olarak, sosyal güvenlik kuruluşlarının tek çatı altında birleştirilmesinden itibaren Sosyal Güvenlik Kurumu ile İlaç Alım Prtotokolü imzalıyoruz. Kurum ile 2005, 2007, 2008, 2009 ve 2012 yıllarında protokol yaptık. 2012 yılında imza atmış olduğumuz Protokol’ün süresi 2015 Haziran ayında sona erdi. 7 Haziran ve 1 Kasım’da yaşanan seçimler dolayısıyla iki kez Protokol süresinin uzatılmasını kabul etmek zorunda kaldık. 31 Aralık’ta ise, seçimler sonrası hem yeni hükümetin kurulmasıyla birlikte bakan deşikliğinin yaşanması hem de geçici bütçe yapılmış olması nedeniyle 31 Mart 2016’da sona erecek, ekonomik hükümler içermeyen geçici bir Protokol imzaladık. Geçici Protokol’ün yürürlükte olduğu süre boyunca.

 Kurumsal seo Eczacıları Birliği ve eczacı odaları eczacılar olarak defalarca SGK yetkilileri, Kurum Başkanı ve Sayın Çalışma Bakanı ile, son olarak da Ekonomi Koordinasyon Kurulu ile görüşmeler gerçekleştirip taleplerimizi ve taleplerimizin gerekçelerini ayrıntılı bir biçimde sunduk. 2013 Eylül ayında yapılan Protokol revizyonundan bugüne üç yıla yakın bir süredir eczacıyı ve eczane işleyişini rahatlatacak hiçbir iyileştirme olmadığını; eczane ekonomilerinde yaşanan erimeyi rakamlarla ortaya koyduk. Ancak gelinen aşamada Birliğimizin tüm iyi niyetli çabalarına, üyelerimizin üç yıldır gösterdikleri sabra rağmen beklentilerimizin çok altında kalan bir tablo ile karşılaştığımızı üzülerek ifade etmek isteriz. Oysa eczanelerin varlığını sürdürebilmesi açısında taleplerimizin kabulü yaşamsal derecededir. Sayın Çalışma ve Sağlık Bakanlarımızın da eczanelerin içinde bulunduğu durumu gayet iyi.

En iyi seo firması  makul ve haklı taleplerimizin karşılanması için Ekonomi Koordinasyon Kurulu nezdinde çaba harcadıklarını görüyoruz. Ancak EKK’da yapılan görüşmeler neticesinde dün Sayın Çalışma Bakanı Süleyman Soylu’nun ifade ettiği teklifte olduğu gibi, sadece reçete başına hizmet bedelinde yapılacak kısmi ve cüzi iyileştirmelerle eczanelerimizi yaşatabilmek mümkün değildir. Eczacının tahammül kapasitesinin çok ötesine geçilmiştir. Yaygın eczane ağını korumak ve halk sağlığına hizmet etmeye devam etmemiz için hep beraber bir adım atmanın zamanı çoktan gelmiştir. Eczaneler, Türkiye’nin 25.500 noktasında 78 milyon vatandaşımıza ve sayıları 3 milyona yaklaşan mülteciye yaygın- kesintisiz sağlık hizmeti sunmaktadır. Diğer yandan eczanelerin 2005’ten bugüne kamu adına tahsil ettikleri muayene katılım payları dolayısıyla kamuyu her yıl en az 276 milyonluk personel maliyetinden kurtardığı asla göz ardı edilmemesi gereken bir husustur. Büyük özveriyle ülkenin dört bir köşesinde nitelikli sağlık hizmet sunumu veren eczanelere bu yıl için ayrılan 21.406 Milyar ilaç bütçesinden nefes aldıracak bir pay aktarılabilir.